Proiect european

DIGITALL

Image

Project Number: 2020-1-BE01-KA226-SCH-082731

Image

DIGITALL

 

Proiectul european DigitALL a început în martie 2021 dintr-o cercetare realizată de liderul de proiect LogoPsyCom despre învățarea la distanță în timpul pandemiei de Covid-19.

Cercetarea a fost efectuată inițial în Belgia în rândul profesorilor, părinților și logopedzilor. Rezultatele au arătat că 71% dintre profesori nu au avut experiență anterioară cu învățarea online. Cercetarea s-a concentrat pe incluziunea în timpul învățământului la distanță, ceea ce s-a dovedit a fi o provocare pentru 57% dintre profesori și a dus la faptul că aproximativ 68% dintre părinți trebuie să ofere un nivel mult mai ridicat de sprijin copiilor lor.

Majoritatea părinților au atribuit această nevoie de sprijin suplimentar lipsei de instrucțiuni clare, competențe digitale scăzute și nevoii de contacte sociale. Cu toate acestea, mulți dintre ei au subliniat autonomia promovată de învățământul la distanță.

 

Scopul proiectului este de a oferi informații utile și practice despre pedagogia incluzivă și resurse pentru ca profesorii să realizeze și să promoveze incluziunea în timpul lecției online.
Resursele proiectului se concentrează pe pedagogia incluzivă și adaptarea conținutului materialului educațional online.

Proiectul oferă diferite resurse utile:

  • Un ghid privind nevoile de adaptare digitală
  • Fișe practice de adaptare
  • Instrumente
  • Tutoriale video
  • Liste de verificare pentru adaptare
  • Fișe de lucru

Prin furnizarea unor astfel de resurse, proiectul consolidează prioritățile Planului de acțiune pentru educația digitală al Comisiei Europene, al cărui scop este „o educație digitală de înaltă calitate, incluzivă și accesibilă în Europa”. De asemenea, urmează orientările și obiectivele Cadrelor europene privind competențele digitale ale educatorilor în dotarea profesorilor atât cu abilități digitale, cât și cu orientări pentru incluziune.

DownloadPDF

Our Partners

Client 1
Client 2
Client 3
Client 3
Client 3
Client 3
Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută a informațiilor conținute în aceasta. .
Image