PARTENERI

LogoPsyCom
LogoPsyComLogoPsyCom este un centru de inovare educațională care creează și utilizează metode sau instrumente alternative (digitale sau nu) care să însoțească școlile, centrele VET, organizațiile educaționale, tinerii și părinții. A fost creată inițial ca o companie de ajutorare, specializată în tulburări de învățare, în rândul tinerilor, în special în tulburările ”Dis” (Dispraxie, Disfazie, Dislexie, etc.), numite și Tulburări specifice de învățare (Specific Learning Disorders=SLD) și, prin urmare, acționează întotdeauna la accesibilitatea conținutului.
Istituto dei Sordi di Torino
Istituto dei Sordi di Torino Institutul pentru Surzi din Torino situat în Pianezza este o organizație cu origini străvechi, înfiinţată în 1814 cu scopul de a se ocupa de educaţia copiilor surzi şi de a le forma profesorii. Institutul este o fundație non-profit. Unele dintre serviciile sale sunt: programe de formare pentru persoanele cu deficiențe multiple de auz și surdomuți și studenți cu diferite dizabilități; cursuri de limbi străine (italiană, engleză și limba semnelor); programe de logopedie și SLI; formare profesională și orientare profesională pentru tinerii surzi (gătit și grădinărit); formare pentru profesori, logopezi și educatori; îngrijire la domiciliu pentru adulți surzi.
Direcția Regională de Învățământ Primar și Secundar din Macedonia de Vest
Direcția Regională de Învățământ Primar și Secundar din Macedonia de VestDirecția Regională de Învățământ Primar și Secundar din Macedonia de Vest, Grecia este o organizație educațională regională care se ocupă de supravegherea administrativă și educațională a structurilor descentralizate ale Ministerului Educației și Cultelor, precum și a școlilor primare și gimnaziale, generale și profesionale din regiune. Scopul său principal este de a coordona și implementa politicile educaționale ale Ministerului Grec al Educației și de a supraveghea diverse inițiative și programe educaționale, inclusiv proiecte finanțate din Europa.
Doamna Stanca
Doamna StancaDoamna Stanca este cel mai vechi liceu din Satu Mare, un oraș frumos învecinat cu Ungaria. Elevii, în jur de 750, provin din medii diferite în ceea ce privește etnia și ne mândrim să avem printre noi o serie de culturi, care ne definesc personalitatea și abordarea față de predare și învățare în același timp. Școala noastră are facilități moderne, care le permit elevilor noștri să acceseze educație și formare de înaltă calitate. Profesorii sunt profesioniști și, datorită efortului și dăruirii, reușesc întotdeauna să răspundă așteptărilor comunității în ceea ce privește rezultatele și realizările școlare. Activitățile extrașcolare sunt diverse, de la voluntariat pe tot parcursul anului până la excursii școlare grozave, toate menite să adauge coeziune micii noastre comunități.
AIO
AIOAsociația pentru Inovare în Ortopedagogie este o organizație non-profit legată de Departamentul de Ortopedagogie Clinică al Universității din Mons, Belgia. Activitățile și misiunile sale se bazează pe trei axe principale: predare, cercetare și serviciul comunitar. Pentru prima axă „predare”, AIO oferă activități de educație continuă profesioniștilor și persoanelor cu dizabilități pe diverse teme legate de nevoi specifice (dizabilitate intelectuală, autism, dizabilități de învățare, îmbătrânire...) în vederea dezvoltării unor practici care să susțină calitatea vieții, incluziunea socială și educațională și sănătatea generală a persoanelor sprijinite prin promovarea autodeterminării, implementarea unor acomodări rezonabile... Pentru a doua axă „cercetare”, AIO participă și implementează cercetare inovatoare și participativă, menită să răspundă la problemele actuale cu și pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, difuzează activ toate informațiile rezultate din cercetarea în domeniul inovației în educația de remediere prin scrierea și publicarea de articole, ghiduri metodologice etc. În sfârșit, pentru a treia axă „serviciu pentru comunitate”, AIO face accesibile rezultatele cercetării și creează ghiduri metodologice pentru persoanele cu dizabilități și profesioniști.
EPRALIMA
EPRALIMAMinisterul Educației a omologat EPRALIMA în 1999, ca organizație privată non-profit, bazată pe un regim de cooperare care asigură formare profesională la diferite niveluri europene. Epralima este compusă din 3 filiale: sediul central din Arcos de Valdevez; filiala din Ponte da Barca și alta în Ponte de Lima; un Centru de evaluare a competențelor care recunoaște, validează și certifică competențele, oferind indivizilor posibilitatea de a primi echivalență academică; și în final un Centru Tehnic care lucrează cu proiecte transnaționale și comunitare. Epralima contribuie la proiecte datorită: cunoașterii ample a regiunii și relațiilor strânse cu grupurile țintă; capacitatea de a promova încurajarea rețelelor și de a mobiliza diferite organizații; experiență în dezvoltarea diferitelor pachete de lucru: management, evaluare, diagnosticare, proiectare și implementare. Durabilitatea sa este legată de dinamica regiunii Lima Superioară, depășind nevoile prin formare.